Amigos

Amigos

Amigos de Misiones

Asociación Amigos de Misiones/Misiones Vänner grundades av Sven Arne Flodell 1974. Verksamheten organiserar resor i de svenska utvandrarnas fotspår till Brasilien och Argentina samt stödjer svenskättlingar och skolverksamhet.

Los Reyes Magos

AmigosPosted by Sven Arne Flodell Fri, January 06, 2012 00:10

Heliga tre konungar eller Los Reyes Magos - det är deras ankomst till Betlehem som firas denna Trettondag efter jul, de följde ju stjärnan som visade vägen.

Dagen har väl förlorat sin betydelse både i Sverige och i Argentina, julklapparna delas ut till julaftonen. I Spanien lever traditionen mer kvar med presenter till barnen från kungarna.

Läste på en webbsida om Los Reyes i Argentina, en del hoppas fortfarande på klappar av de tre konungarna och då ska man till natten sätta fram ett par skor (kan ju jämföras med julstrumpan), gärna tillsammans med lite gräs och vatten till kamelerna.

Här i Oberá finns en stor julkrubba på platsen framför katedralen San Antonio, stora pappersdockor och djur står uppställda, förstora genom att klicka på bilderna.

Aktuella temperaturer är 32-37 grader C i Misiones. ”Que calor” stönar lokalbefolkningen, men jag som tänker på alternativet med mörker, snö och halka kan stå ut med värmen. Klart man får torka sig emellanåt, jag svettas mest i ansiktet, dessutom tar jag numera en timmes siestatuppis i eftermiddagshettan, men tänk att kunna gå ut närmare midnatt i shorts och kortärmat och spana in den gnistrande natthimlen. Och nu är det dags att skörda druvorna, man ska visst koka dem som saft har jag fått veta, måste testa när jag ändå har dem så nära. Konsul Andersson blev den förste som skördade, klippte ner och fyllde en plastkasse med de blå druvorna. Annars plockar vi mest direkt från klasarna, pastor Padilha är också förtjust i dem. /Ulla

  • Comments(0)//blogg.amigosdem.se/#post61