Amigos

Amigos

Amigos de Misiones

Asociación Amigos de Misiones/Misiones Vänner grundades av Sven Arne Flodell 1974. Verksamheten organiserar resor i de svenska utvandrarnas fotspår till Brasilien och Argentina samt stödjer svenskättlingar och skolverksamhet.

Ulla möter Oberás egen Lucia

AmigosPosted by Sven Arne Flodell Tue, December 13, 2011 17:16

Den trettonde december firar vi svenskar traditionsenligt Lucia, ljusdrottningen som kommer skridande i mörkret, vitklädd med ljus i hår, enligt texten.

Här i Oberá firar lutheranska församlingen Olaus Petri istället Lucia den 26 december, alltså Annandag jul. Detta beror på att skoleleverna som medverkar har påbörjat sitt sommarlov och man slår ihop allt firande till juldagarna.

Men bortsett från olika datum; här finns en riktig Lucia året om! Hon heter Lucia Holmgren och är en ängel för många. Hon arbetar under veckorna hos systrarna Olsson, Sigrid, 90 år, och Agda, 86 år. Båda är sjukliga och behöver mycket stöd. Men Lucia är aktiv även inom den nordiska gruppen och fixar med mat och annat vid fester i Nordiska huset inom Parque de las Naciónes. Lucia talar utmärkt svenska och är en mycket generös och trevlig person.

Lucia hälsade nyligen på i Casa Holmström och då blev det några bilder, både på henne och dessutom på den blåa blomma som här kallas Santa Lucia. En vacker liten blomma, som även har läkande vätska i en liten behållare under blomman. Tidiga morgnar kan man tömma vätskan som sägs vara medicin för ögonen. Blomman växer vilt, här i trädgården har den varit synlig sedan jag kom hit.

Bifogar bilder både på Lucia med glitter i håret och den blommande blå Lucian i trädgården. Som av en händelse råkade Lucia H. bära samma färg som blomman den dagen! Jag poserar som tärna tillsammans med Lucia, där vi på vår tröskel står, och skickar härmed en glittrande hälsning denna dag!
Ulla von Platten

  • Comments(0)//blogg.amigosdem.se/#post56