Amigos

Amigos

Amigos de Misiones

Asociación Amigos de Misiones/Misiones Vänner grundades av Sven Arne Flodell 1974. Verksamheten organiserar resor i de svenska utvandrarnas fotspår till Brasilien och Argentina samt stödjer svenskättlingar och skolverksamhet.

Vilma Bohm, Brasilien

AmigosPosted by Sven Arne Flodell Thu, November 03, 2011 12:33

Svenska kulturhuset i Farroupilha, Brasilien


Brev från Vilma Bohm, Farroupilha, som organiserade den svenska immigrantfesten som ett antal Amigos besökte i april 2010:

Så roligt att få nyheter från er! Här talar alla med stor kärlek om er. Ni är en gåva som kommit från himlen och ni har byggt en bro av vänskap mellan Brasilien och Sverige. Tack för allt!

Vi vet ännu inte när vi kan resa till Sverige igen. Vi har använt mycket pengar till att renovera köket och toaletterna i Svenska Kulturhuset. Vi måste också renovera ett gammalt hus som min far ägde och där studierum skall finnas för svenskundervisningen med Ingrid Marina Beckmann. De skall också användas till folkdansundervisning. Hugo Viera kommer hit från Argentina för att undervisa. Men om Gud vill önskar jag resa till Sverige och lära mig mera om våra förfäders land.

I Viadutos har man organiserat Kulturdagar (Etnia) och svenskarna har kommit med för första gången. Man säger att det hade varit mycket intressant. Fyrtio personer från Viadutos besökte oss och vårt Svenska Kulturhus i september för att studera vår verksamhet. De har tillverkat typiska folkdräkter och även lärt sig olika svenska recept. Ni har gett kurage och självkännedom både åt folket i Viadutos och här i Nova Roma do Sul.

Idag har jag haft besök av en grupp från Kulturnämnden i Nova Roma do Sul. De inbjöd oss till kommunveckan som går av stapeln i slutet av november. Den 22 november skall man ägna åt svensk kultur. Jag skall speciellt hylla de svenska pionjärerna. Vi skall arbeta tillsammans med Nova Roma för att bevara den svenska kulturen. Den svenska invandringen i Rio Grande do Sul har ju varit ganska stor. Vi kan också räkna med ekonomiskt stöd från kommunen och vi skall också se till att svenskarna i Barata Gois kommer med. I februari firar vi a Festa da Vindima i Nova Roma och därmed kan vi ännu en gång ge plats åt svensk kultur.

På allhelgonafesten skall vi åka till den svenska kyrkogården, lägga ned blommor och bedja.

Hälsa alla svenskar som kom till immigrantfesten i Nova Roma och speciellt Sylvia som har sänt mig två kort på engelska. Charles har översatt.

Um grande abraço a todos

Com carinho

Vilma

  • Comments(0)//blogg.amigosdem.se/#post49