Amigos

Amigos

Amigos de Misiones

Asociación Amigos de Misiones/Misiones Vänner grundades av Sven Arne Flodell 1974. Verksamheten organiserar resor i de svenska utvandrarnas fotspår till Brasilien och Argentina samt stödjer svenskättlingar och skolverksamhet.

Hvitfeldtska i Göteborg till Oberá

AmigosPosted by Sven Arne Flodell Fri, October 14, 2011 19:57
HVITFELDTSKA TILL OBERA DEN 27 okt 2011

Elever och lärare från Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg skall göra ett kort besök i Oberá. De är inbjudna av skolan rektor Sergio, som har gjort ett intressant program under deras dagar i staden.

Men först landar de i Foz och skall naturligtvis se Cataratas, de enorma vattenfallen. Sedan med buss till Oberá för att lära känna den svenska utvandringen och dess minnesmärken i Villa Svea och Oberá.

Maj-Britt Hassel som är lärare vid gymnasiet tog kontakt med mig för omkring ett år sedan och har tidigare med sin man besökt Oberá. Hon stöder vår stipendie-verksamhet. Jag är väldigt glad att hon nu kan resa med 13 elever och två kollegor och studera den svenska och nordiska invandringen i Misiones.

YTTERLIGARE RESENÄRER

I slutet av oktober reser fyra Amigos från Boden till Misiones. De skall ta kontakt med sina släktingar i familjen Prytz Nilsson.

VILMAR PERSSON I GUARANÍ

Det är nu klart att Vilmar Persson med sin son Fabio kommer till Sverige i juni månad 2012. Vilmar har inbjudits av Amigos och familjen Angel. Vilmar skall naturligtvis vara med på nationaldagen på Skansen och självklart kommer vi att ordna en stor asadofest för honom med son. Vilmar är en av de stora Sverige-vännerna i Brasilien. Han brukar påminna Gunvor och mig att han kommer ihåg vårt sista besök i Guaraní das Missões 1970. Han var då tolv år.

RESEBERÄTTELSEN FRÅN MAJ 2011

I slutet av oktober kommer reseberättelsen från de stora jubiléerna i Argentina och Brasilien. Den ger också en bakgrund till de olika utvandringarna och därför har jag kallat boken: Vi skall berätta utvandrarnas historia om och om igen.

Får du inte boken hemsänd, ber jag Dig maila till mig eller slå en signal 08 30 49 12.  • Comments(0)//blogg.amigosdem.se/#post46