Amigos

Amigos

Amigos de Misiones

Asociación Amigos de Misiones/Misiones Vänner grundades av Sven Arne Flodell 1974. Verksamheten organiserar resor i de svenska utvandrarnas fotspår till Brasilien och Argentina samt stödjer svenskättlingar och skolverksamhet.

Ulla i Oberá

AmigosPosted by Sven Arne Flodell Wed, October 12, 2011 14:36

Hej alla!

Vill bara berätta att allt är bra med mig! Har snart varit här i en vecka! Dagarna flyter iväg med att acklimatisera sig, installera sig i huset (Casa Holmström på kyrkans/skolans tomt) + delta i alla möjliga aktiviteter. Är mestadels med diakonissan Haidée Berg (svenskättling) och pastor Padilha (brasilianare). Församlingen (lutheransk) heter Olaus Petri och skolan Instituto Privado Carlos Linneo (ICL). I måndags träffade jag Alcira Johansson, var hemma hos henne nästan hela dagen. Vi känner varandra sedan min förra resa.

Så hittills har dagarna varit fyllda, jag har fotat och ska försöka sammanställa både bilder och text så att ni kan förstå lite mer hur det ser ut här i Oberá.

Har träffat en massa människor och fått dubbla kindkyssar, det gäller bara att komma ihåg namn och placera dem i släkttrasslet. Många har ingifta kusiner, barnbarn, svärsystrar etc etc bland svenskarna.

Tidsskillnaden är f n -5 från Sverige/Europa, men jag har inte märkt någon jetleg (ännu), har kört på för fullt, sover om nätterna. Man tar siesta här också, måste lära mig att då stängs allt ner (som i Spanien). Men värmen längre fram kommer väl att göra det naturligt att stänga in sig och ta det lugnt några timmar.

Min spanska (eller castillano som de säger här om mina europeiska kunskaper) stapplar ännu, arkivarbetarna är lite sega. Den lokala spanskan här skiljer sig en del, men det är bara att försöka få öronen inställda på rätt våglängd och att orden ska formulera sig i rätt ordning.

Bollar frågor, funderingar och praktiska problem med mina kontakter i Stockholm, Gunvor och Sven Arne Flodell. De verkade som prästpar här åren 1963-73, har många vänner och betyder mycket för verksamheten här fortfarande. Gunvor har studerat språkutvecklingen och kartlagt svenskemigrationen. De är min trygghet på avstånd!

Läs om Amigos, vänföreningen på: http://amigosdem.se/Amigos_de_Misiones/Valkommen.html


Abrazos y hasta luego!
Ulla

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ulla bor i Casa Holmström i Oberá. Här en bild påd en legendariska hustrun som gick under namnet Doctora Blanca.

  • Comments(0)//blogg.amigosdem.se/#post40